Martinské rohlíčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pís. cukru, 600 g hl. mouky, 1 prdopeč, 1/2 lžičky soli, 2 dl oleje, 2 vejce Náplň. maková, tvarohová, .... podle chuti
 |
Z vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Mouku smícháme s prdopeč, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, olej, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout. |
 |
Těsto rozdělíme na 6 dílů |
 |
Každý díl vyválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Dáme náplň. |
 |
Od široké strany zabalíme do tvaru rohlíku. |
 |
Pečeme na papíře ve vyhřáté troubě. Z této dávky bude 48 ks. (Nebo z těsta udělám 8 dílů = 64 malých rohlíčků) |
 |
Když zchladnou obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. |
 |
Dobrou chuť... |