Jdi na obsah Jdi na menu
 

Martinské rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pís. cukru, 600 g hl. mouky, 1 prdopeč, 1/2 lžičky soli, 2 dl oleje, 2 vejce Náplň. maková, tvarohová, .... podle chuti

Z vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Mouku smícháme s prdopeč, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, olej, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
Těsto rozdělíme na 6 dílů
Každý díl vyválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Dáme náplň.
Od široké strany zabalíme do tvaru rohlíku.
Pečeme na papíře ve vyhřáté troubě. Z této dávky bude 48 ks. (Nebo z těsta udělám 8 dílů = 64 malých rohlíčků)
Když zchladnou obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Dobrou chuť...

 
 


Archiv

Kalendář
<< září >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Statistiky

Online: 6
Celkem: 494348
Měsíc: 6833
Den: 393