Jdi na obsah Jdi na menu
 

Martinské rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pís. cukru, 600 g hl. mouky, 1 prdopeč, 1/2 lžičky soli, 2 dl oleje, 2 vejce Náplň. maková, tvarohová, .... podle chuti

Z vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Mouku smícháme s prdopeč, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, olej, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
Těsto rozdělíme na 6 dílů
Každý díl vyválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Dáme náplň.
Od široké strany zabalíme do tvaru rohlíku.
Pečeme na papíře ve vyhřáté troubě. Z této dávky bude 48 ks. (Nebo z těsta udělám 8 dílů = 64 malých rohlíčků)
Když zchladnou obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Dobrou chuť...

 
 


Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statistiky

Online: 3
Celkem: 518311
Měsíc: 16714
Den: 491